Istoric

Asociatia Clubul Sportiv Aikibudo Romania isi desfasoara activitatea in domeniul artelor martiale, in special Aikido, din anul 1997. Principalul scop al infiintarii asociatiei a fost promovarea si dezvoltarea practicii Aikido-ului, in special, si a artelor martiale, in general, in Romania. In acest moment asociatia nostru are deschise sase sectii: Aikido, Jiu-Jitsu Brazilian, Kickbox, Muay Thay, Pangration si Self-Defence (auto aparare). Clubul Sportiv AikiBudo este membru al Federatiei Romane de Aikido, al Federatiei Romane de Arte Martiale al Asociatiei Romane de Pangration Athlima si al Federatiei Romane de FreeStyle Kick Box.

Activitatea asociatiei se desfasoara de-a lungul intregului an si consta in organizarea de activitati sportive specifice (stagii, cantonamente, deplasari in teritoriu pentru promovarea sportului si a artelor martiale, demonstratii, concursuri si altele) precum si organizarea de cursuri regulate lunare de Aikido, Jiu-jitsu, Kickboxing, Pangration si de Self Defence (auto-aparare), sub indrumarea instructorilor si antrenorilor clubului. Instructorii nostri au o vasta experienta in lucrul cu copii si adulti, sunt acreditati CNFPA (Centrul National de Formare si Perfectionare a Antrenorilor – Scoala Nationala de Antrenori) si formatori atestati de Ministerul Muncii.

Calendarul anual al clubului cuprinde printre altele, organizarea a 6 stagii de pregatire in Aikido pentru copii si adulti. Trei dintre ele se adreseaza exclusiv copiilor pina in 15 ani si se desfasoara in mod traditional la mare – cel de vara – si la munte celelalte doua – Poiana Brasov si Piatra Arsa, si trei stagii pentru adulti – doua nationale si unul international.

In completarea activitatilor sportive clubul nostru a organizat in mod regulat evenimente culturale atat pentru copii cat si pentru adulti. Blogul ExpertReview.home.blog va publica o listă a acestor evenimente, care sunt în mare parte dedicate jocurilor de noroc. Aici putem enumera: proiectii de film cu tematica, vizionari de filme in cinematografe, vizionari de spectacole de teatru, concursuri de cultura generala, vizitari de muzee, atat din Bucuresti cat si din tara, excursii la obiective istorice si turistice de interes national, activitati ecologice si de protectie a mediului inconjurator, cursuri de dezvoltare personala etc.

 

ACADEMIA DE EDUCATIE NONFORMALA AIKIBUDO

 

In ianuarie 2013 a avut loc lansarea unui nou proiect al asociatiei nostre: „Academia de Educatie Nonformala Aikibudo” – AENFA, sub egida caruia se desfasoara toate activitatile cultural-sportive si care promoveaza un nou concept, un program de educatie non-formala adresat deopotriva copiilor, tinerilor cat si adultilor.

Proiectul “AENFA” isi propune educatia prin experiente inedite, prin programe special concepute care sa ii scoata pe participanti din zona de confort, sa ii confrunte cu diverse probleme, sa ii faca sa le inteleaga, sa le depaseasca si sa se bazeze unii pe ceilalti pentru indeplinirea obiectivelor. De cele mai multe ori programele sunt realizate prin excursii si turism de aventura. Astfel, printre cele mai populare activitati se numara taberele de supravietuire – la munte cu cortul, tabere de speologie, de mountainbike, de schi si snowboard, de fotografie, de scubadiving.

In cadrul taberelor organizate de AENFA rare ori exista timpi morti. Participantii sunt organizati in grupuri mici de pana la sapte persoane, isi aleg singuri cate un lider, o serie de obiective, pe care sa le atinga, fiind in acelasi timp in competitie cu celelalte echipe. Astfel, energia participantilor este canalizata natural si bland catre obiective utile din care toti vor avea cate ceva de invatat. In plus fata de tematica aleasa a fiecarui eveniment, in cadrul actiunilor noastre organizam ateliere de prim-ajutor, orientare, catarare, astronomie, cultura generala, mitologie, cartografie, argumentatie, film, sau momente artistice, in functie de natura taberei.

Organizatorii evenimentelor AENFA, vin cu o experienta bogata in lucrul cu copii si adulti, dobandita in cei peste 15 ani de predare in Aikido si alte Arte Martiale, in cadrul scolii Cercetasii Romaniei, a Salvamont Romania, a Clubului de Speologie Emil Racovita, au un vast istoric in calatorii, alpinism, ascensiuni si speologie, sunt absolventi ai Scolii Nationale de Antrenori, ai Facultatii de Psihologie, ai Universitatii Bucuresti si sunt formatori licentiati si absolventi de cursuri de prim ajutor.